Vilka är vi

Kullasparris, i Södåkra strax utanför Jonstorp, drivs av Åsa och Johan Sjöblom sedan 2011 då verksamheten startades. Johan är bördig från Gotland där hans far har odlat grön sparris sedan 1985. Åsas härkomst är Nyhamnsläge norr om Höganäs. Paret träffades vid Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp när de utbildade sig, Johan till lantmästare och Åsa till hortonom. 

Huvudsaklig produktion

På gården odlas det till största del ekologisk grön sparris som säljs via egen gårdsförsäljning under maj och juni. Försäljning sker även via andra gårdsbutiker/affärer och krogar i nordvästra Skåne. Parallellt med sparrisen odlas även andra ekologiska frilandsgrönsaker såsom jordärtskockor, sallat, broccoli, mangold, zucchini, färgade morötter samt bönor av olika slag.

Varför Odlat & Utvalt

Orsaken till att vi har valt att samarbeta inom Odlat & Utvalt är att vi lättare når ut med våra produkter och ett bredare sortiment till en marknad med kunder som värdesätter småskalig och lokal produktion av livsmedelsprodukter. Samtidigt är det roligt med samarbete när alla är med och "drar sitt strå till stacken".  

Annat värt att veta om oss

Förutom sparris och andra grönsaker erbjuder vi följande aktiviteter och förädlade produkter; studiebesök med eller utan måltid/smakprovning, sparrissafari, uthyrning av veckoboende, biodling, sparrissoppa, jordärtskockssoppa och honung. Läs gärna mer om vår verksamhet på kullasparris.se eller kontakta någon av oss för mer information.

Foto Lottie Nilsson