Vilka är vi

Larsviken är ett familjeägt lantbruksföretag som idag drivs av syskonen Bitte & Bertil tillsammans med sina familjer, 7 & 8 generationen lantbrukare på gården. I Larsvikens gårdsbutik säljer vi framförallt potatis och rotfrukter från Larsvikens odlingar. Vi säljer även rykande färska chips från gårdens Chipseri. Någon gång varje månad säljer vi även färskt kött från våra egna nötkreatur. Det finns även ett stort utbud av delikatesser från noga utvalda producenter.

Huvudsaklig produktion

Potatis är vår passion!
Vi odlar en stor mängd olika sorters potatis och provar ständigt nya och gamla sorter för att hitta de som passar bäst att odla på våra jordar. På Larsviken vårdar vi stolt en potatissamling med omkring 550 olika sorter, där nya spännande sorter samsas om platsen med riktigt gamla rariteter. På gården finns också ett gäng nötkreatur och under sommarmånaderna har vi även utegrisar. Larsviken certifierar såväl odling som livsmedelsproduktion i Svenskt Sigill.

Varför Odlat & Utvalt

Att få samverka och utvecklas tillsammans med andra eldsjälar som drivs av att odla och producera råvaror och produkter av högsta kvalitet, är för oss på Larsviken en otrolig förmån. Vi som är engagerade i föreningen blir goda ambassadörer för varandras produkter och det är en styrka att få ta del av de övriga medlemmarnas erfarenheter. 

Annat värt att veta om oss

I vårt Chipseri på gården förädlar vi våra egenodlade potatisar och rotfrukter till välsmakande Larssons Chips. Vår önskan är att varje potatis och rotfrukts naturliga smak och unika karaktär tas till vara och att hantverket bakom odlingen och förädlingen ska kännas i varje chips krispighet och smak. Vi använder enbart 100 % kallpressad rapsolja från Gunnarshögs Gård på Österlen till friteringen, vilket ger en härligt nötig smak på chipsen.
Under vårsäsongen säljer Larsviken konsumentförpackad sättpotatis till såväl gardencenters som privatpersoner över hela landet.
Titta gärna in på vår hemsida larsviken.se eller följ och dela vår arbetsglädje på facebook.